Legea dării în plată. Bancherii, BNR, autorul legii şi debitorii, la aceeaşi masă – emisiune dezbatere – Jocuri de Putere, ora 21:00

credit-bancar

Astă-seară, la „Jocuri de Putere:

*LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ. BANCHERII, BNR, AUTORUL LEGII ŞI DEBITORII, LA ACEEAŞI MASĂ – emisiune dezbatere – ora 21.00

*ROMÂNIA SFÂRTECATĂ DE BARONI. AZI, PRIMUL EPISOD – ora 23.00

În această seară, la „Jocuri de Putere” are loc un meci de categorie grea care va spulbera toate necunoscutele din jurul Legii dării în plată. Urmăreşte-i pe viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, pe autorul legii, deputatul Daniel Zamfir, pe unul dintre cei mai titraţi bancheri români, Dan Pascariu, pe Cătălin Voivozeanu, reprezentantul Grupului Clienţilor cu Credite în franci elveţieni şi vei afla cu cât se vor scumpi creditele imobiliare! Te vor însoţi, pentru a înţelege totul, Rareş Bogdan şi Mircea Coşea!

Cine se va mai putea împrumuta de la bănci? Cât trebuie să muncească un român pentru o casă? Joacă băncile la cacealma? Se aplică noua lege şi la contractele aflate în derulare? De ce?

Iar de la 22.30, Oreste Teodorescu, Alexandru Căutiş şi Stelian Negrea plus un invitat surpriza aduc în platou primii metri cubi de documente care stau la baza serialului ROMÂNIA, SFÂRTECATĂ DE BARONI. Astă-seară, episodul I: Republica Maritimă Constanţa. Nu rata niciun minut, vei afla lucruri uluitoare!

Totul astă-seară la „Jocuri de Putere”, într-un show marca „Rareş Bogdan”, pe Realitatea TV şi Realitatea FM de la 21.00 la 00.30

7 thoughts on “Legea dării în plată. Bancherii, BNR, autorul legii şi debitorii, la aceeaşi masă – emisiune dezbatere – Jocuri de Putere, ora 21:00”

 1. Bine ca s a intamplat o data sa spuna cineva ceva si impotriva adunaturii care a transformat orasul Cta intr o cocina de comuna primitiva, acea adunatura de analfabetisme, machidonii, care in comunism totusi, nu erau chiar atat de vizibili, lucrau pe din dos cat puteau, dar nu si permiteau chiar orice. Au ajuns sa se dea mari ca ei n au nici o treaba, comertul si turismul sunt oricum ale lor, dar sunt chiar peste tot, fac orice vor. N are nimeni nici o treaba. Curat murdar.

 2. Buna ziua,

  Urmăresc de ceva timp emisiunea dvs., dintr-un singur motiv impartialitatea și dorintța de a promova adevarul in fața oamenilor precum și necesitatea de scoate la iveală anomaliile din sistemul public, respectiv prezentarea acelor oameni care ocupă scaunele instituțiilor publice nu pe competențe ci pe „pile”.
  Interesant este că dvs. ați prezentat in vara anului 2015, acea acțiunea care ar fi trebuit să reprezinte un mare challenge pentru noi România, Expo 2015 Milano. Din păcate, acea acțiunea a fost condusă într-un stil haotic, lipsit de viziune și amatoresc. Acțiunea în sine pentru alte state membre a reprezentat cea mai bună oportunitatea de folosii diplomația publică coroborată cu cea economică în asigurarea unei perspective atât cu Italia cât și cu țările participante.
  Vă scris dintr-un singur motiv, urmează Expo 2017 Astana „Future Energy”, Kazahstan, unde România este obligată să participe nu numai din considerente strict politice ci mai ales din considerente pur economice. Pentru acest aspect sunt foarte multe de discutat și nu aș vrea să vă plictisesc cu detalii, care dacă aveți curiozitatea să cautați pe net sunt convins că veți găsii sute de motive, 2 fiind cele mai importante Rompetrol și Fondul comun de Garantare Româno- Kazahstanez.
  Ceea ce vreau să atrag atenția e că la nivelul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), instituția abilitată legal să se ocupe cu procesul de pregătire și participare a României la Expozițiile mondiale și internaționale, încă este în funcție acel domn numit Georgian Ghervasie, comisar general al secțiuneii Române pentru Expo 2015 Milano, care are calitatea și de Director General al departamenetului ce coordonează această activitate.
  După marele succes pe care îl tot flutură pe la diverse emisiuni, în care domnia sa prezintă rezultatele fictive ale acțiunilor coordonate personal de el, mai ales în plan economic, domnia sa fiind și „doctor în economie”:) MAE se pare are intenția a îl numi din nou comisar.
  Numirea unui comisar general pentru expoziții universale/mondiale sau comisar pentru expoziții internaționale, se face prin decizia primului ministru la propunerea ministrului afacerilor externe. Domnia sa se bazează pe ideea susținerii domnului Morar, fost SGG al Guvernului, care acuma îndeplinește funcția de consilier al premierului Cioloș, că de după faptă și răsplată.
  De asemenea,vă aduc la cunoștiință ca expoziția internațională (de 3 luni) se va deschide in 10 iunie 2017, iar domnul Ghervasie in calitate de Director General al UPEM (Unitatea Proiecte Expoziții Mondiale) din MAE trebuie să construiasca bugetul și HG privind participarea Romaniei la Expo 2017, bineînțeles că domnisa era foarte aprins cu succesul în Italia și nu l-a creat asftel ca acuma asteapta rectificare din luna iunie 2016.
  Totodată, are și o mica problema contractul de lucrări a Pavilionului Romaniei la Expo 2015 incheiat cu o asocierea SC Poledil și SC Groma , cu lider al asocierii SC Poledil, este intr-o procedura extrajudiciară in fata instanțelor italiene. Nimeni din MAE nu spune nimic, deoarece domnul Ghervasie împreuna cu SG al MAE, Sorin Moise, incearca musamalizarea esecului și a dezastrului in care este MAE, plus la cum decurg lucrurile MAE urmeaza sa fi acționat in instanțele din Romania. Normal 2 oameni iubiți de prea măritul fost premier Victor Viorel Ponta care le-a acordat o mare incredere, nu au facut decat sa duca la un dezastru imaginea unei instutii publice.
  Bineinteles, ca domnia sa va invoca eterna poveste si va va prezenta niste hartii in care va spune „Bugetul participării Romaniei a fost de 3,5 milionae euro pe 3 ani, cu % mai mic ca Franta, Spania, Polonia etc. bla bla” nu ca micuțul este paralel cu sistemul public si nu intelege absolut nimic din sintagama „eficienta, eficatitate și ecomicitate”.
  Mai ales ca domnia sa era și este ordonator principal de credite delegat care cf. prevederilor art.22 din Legea nr.500/2002 avea și el niște responsabilitați., pe care și le-a asumat. Păi la poze și șprițe suntem primii, la muncă și asumare alții sunt de vină.
  Vă aduc la cunoștiință că România are niște obligații fața de statul italian prin contractul de participare,cumar fi demolarea pana cel târziu mai 2016, caz care pare departe avand in vedere decizia ce va urma din partea instanțelor.
  Ce spuneți dvs. nu este așa ca acest domn de mare succes numit Georgian GHERVASIE, ca ați vazut ce mici patrați și ce bucătărie de succes a prezentat la Milano, nu merită să fie numit din nou Comisar pentru Participarea Romaniei la Expo 2017 Astana? Întrebațil pe dmnul ministru Comanescu dacă nu crede că este oportună propunerea să fie înaintata premierul Ciolos?
  Întrebați MAE la ce stadiu se afla procedura extrajudiacara, câți bain se platesc pentru prostiile unor omuleți, ce sume potențiale va trebui sa plateasca statul roman in instanta pentru incompetența și tovarasiile domniei sale. De ce MAE îl tine pe salariu de 7500 lei/lunar? Ce activitate deruleaza domnul Ghervasie in fiecare zi la MAE decand s-a intors din Italia pentrua primii acest salariu?
  La ce stadiu se afla cu pregatire pentru Astana, in afara de a pregati cadrul legal cu privire la participare? Ce echipa a format? Nu este frumos sa stai sa incasezi bani fara sa faci nimic?

  PS: Sunt foarte foarte multe de spus. Daca va intereseaza cu adevarat ceea ce s-a intamplat si ce se intampla in Italia va pot face un story foarte dragut. De unde stiu am construit si am fost acolo (Aceasta fraza as vrea sa ramana confidentiala).
  V-am scris din dorinta dupa 11 de expo la care am participat activ pentru Romania in cadrul MAE (Expo 2005 Aichi, Japonia, Expo 2010 Shanghai, R.P China, Expo 2012 Yeosu, Coreea de Sud, Expo 2015 Milano, Italia) a trebuit sa renunt fortat pentru am vrut si am reusit sa spun stop tampeniilor facute de acest om. De asemenea, imi doresc evitarea pe viitor a uni nou esec. MAE și Romania nu merita asa ceva.

 3. Urmare a comentariului legat de domnul Georgian Ghervasie, daca aveti interesul va pot explica cum s-a ajuns la concept in asa zisa “Competitie de idei”, cum acea pacaleala a fost aranjata cu implicarea anumitor secretari de stat care erau instruiti sa voteze in asa fel in care sa para ca totul era real.
  V-am lasat adresa mea de e-mail daca veti fi interesat.
  V-am spus imi doresc ca acest tip de oameni sa plece din sistem, sa lase profesionistii.

 4. Domnule Rares Bogdan,

  Sunteti – asa va vad – un roman adevarat, cu inima curata.

  Si bine ar fi sa va ocupati, spre exemplu, despre apararile Monicai Macovei impotriva statului roman, spre binele ungariei, cand statul roman a pierdut Codex aureus – bun de 10 miliarde dolari – cat era evaluat in vremea lui Ceausescu.

  Sa stim si noi de ce este plaatita din banii romanilor Macovei (pe la UE).

  Trebuie sa existe motivarea si in lb. romana. Vedeti si cine a fost avocatul statului roman. Sper, desigur, sa nu fi fost individul Ungueranu Razvan.

  Si despre luluta se aude ca prin sotul ei – dovedit ca fiind spion al ungariei – si iubitul de azi (vezi rcs-rds) jocurile s-ar face la fel.

  Si nu-l mai ridicati in slavi pe alde Dancu – un incult insipid. Cum o faceati mai ieri pt. scriitorul copertilor de carti, astazi ambasador in SUA. Vedeti…. imparatul era gol!

 5. Nu stiu de ce dar ma fascinează ochii dintr-un tablou al lui Nicolae Grigorescu precum și ochii lui Rareș Bogdan de pe acest blog!
  În tabloul ”Ghiocel„ era pictat un bou cu o privire blândă, mirată și candidă!

 6. DOMNULE RARES BOGDAN, SUNT UN BARBAT INTEGRU SI INTEGRALIST, NU AM AVUT NICI O EROARE LA EXAMENELE VIETII SI NICI ACUM NU MA LAS, SUNT UN TIP INTELIGENT SI CARE FACE LEGATURI NEBANUITE DAR ASTA NU ESTE SUBIECTUL , VA ROG DACA STITI SI NU A-TI DORMIT CU SOMNUL RATIUNII LA CE S-A INTAMPLAT ASTAZI TOTALMENTE HALUCINANT IN STUDIOURILE REALITATEA TV, DACA EU SUNT PROST SAU NEBUN SI NU AM INTELES CORECT VA ROG SA MA CORIJATI, AM VAZUT ANTENA3 MUTATA IN PLATOU , AS VREA SA VORBIM ODATA DESPRE CEEA CE NU STITI SA FACETI SI POATE AR TREBUI, ADEVARUL, CREDINTA SI LOIALITATEA SE CASTIGA SI PRIN FRICA DE DUMNEZEU, VA PROMIT DIN SUFLET CA DACA NU VORBITI CU MINE IN PARTICULAR SAU IN DIRECT EU UNUL NU MAI PRIVESC REALITATEA TV, SUNT UN INGINER CARE SIMTE ORICE LUCRU SI SUNT CONVINS CA DREAPTA VA FACE MAJORITATE SI CA TOATE SCARBELE ASTE URMASII LUI ILICI SI EL INSUSI VA PLATI PENTRU ANII IN CARE NE-A INCHIS CA INTR-UN LAGAR……CINE UITA NU MERITA SA TRAIASCA, DACA MAI STITI CEVA DESPRE CORNELIU COPOSU VA ROG SA-MI SPUNETI SI MIE,,,,,,ASTAZI A FOST O ZI DE RUSINE PT. DV. SI DACA SIMTITI NEVOIA SA MA AVETI IN PREAJMA SUNT UN BARBAT CARE MERITA,,,,,,,,SPER SINCER DOAR SA MA SUNATI CA SA VEDETI CA MAI EXISTA SI AICI OAMENI FARA INTERESE DE PARTID SI CARE STIU ASA DE MULTE INCAT MAINE AR PUTEA SA NU MAI FIE, VA STIMEZ SI VA ROG SA MA SUNATI CAND AVETI UN TIMP…….0746.010.419.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *